ETİKET
Muayene Kabul İşlemleri
Bu etiketle ilişkili 4 kayıt bulundu.
- KİK kararı07 Nisan 2023Süreklilik gerektiren hizmet alımlarında; “ Kabuller aylık olarak hizmet tamamlandıkça yapılacaktır.…” yönünde düzenleme yapılabilir mi?Hizmet İşleri Genel Şartnamesi düzenlemesinden, süreklilik arz eden hizmet işlerinde kısmi kabul yapılamayacağı, söz konusu hizmet işlerinde “geçici kabul” uygulamasının olmadığı anlaşılmaktadır.
- Makale12 Şubat 2023Muayene Kabuldeki Laboratuvar Masraflarını Kim Karşılamalıdır?İhale mevzuatına göre; yapı denetim görevlilerinin, yüklenici tarafından yapılmış olan işin eksik, hatalı ve kusurlu olmamasına ve kullanılan malzemenin şartnamesine uygun olmasını sağlamaya yönelik çeşitli görev ve yetkileri bulunmaktadır.
- Makale12 Şubat 2023DMO Alımlarında Muayene ve Kabul İşlemleriKamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan ya da kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla yapacakları mal ve hizmet alımlarının muayene ve kabul işlemleri DMO’nun tedarik şekline göre farklılık arz etmektedir.
- KİK kararı12 Şubat 2023Muayene Kabul İşlemleri İhale Aşamasında ve İhale Komisyonu Eliyle Yapılması Mümkün müdür?Teknik şartnamelerde, kurulacak cihazların ve çalışacak kitlerin teknik bilgilerini içeren katalogların, hangi prensiple çalıştığının ve üretici firma isimlerinin açık olarak belirtileceği ve bu bilgilerin ihale dosyasında yükleniciler tarafından sunulacağına yer verildiği,